Един щрих на оригиналност в аквариума – Limnophila Аromatica

Който чуе това растение, си представя някои растения с фини и нарязани връхчета. Въпреки това, Limnophila Аromatica е вид, който се отличава от останалите от рода по нетипичен аспект. Това означава, че има по-пълни, по-широки листа. Но кой казва, че оригиналността не е привлекателна ?!

Limnophila Aromatica е изненадваща, ако я сравним с другите видове от рода, отглеждани в аквариума. Плътната зеленина би могла да привлече прякора „горката тиква“, име, което често се приписва на нейните себеподобни. Общият вид по-скоро напомня на Heteranthera Zosterifolia или Eusteralis Stellata.

Качествена светлина

Limnophila Aromatica предпочита сладка вода пред твърдата с леко киселинно до неутрално pH. За да се благоприятства засаждането и развитието в аквариума са нужни благоприятни условия, като подхранваща почва и температура от 22 до 27 ° C. Светлината трябва да е силна и да е постоянна поне 12 часа на ден. Избягва се пряката слънчева светлина, защото парадоксално причинява промяна в цвета на листата.

Дискретна красота

При тези благоприятни условия Limnophila Аromatica позволява образуването на храсти в централната зона или зад аквариума. Сравнително бавният растеж на това растение облекчава аквариума от чисто „градинарски“ работи.
Най-нетърпеливите ще предложат въвеждане на въглероден диоксид, което ще подобри представянето в тази област. Ще трябва да избягвате да позволявате издънките да растат на повърхността на водата, освен ако не искате да получите образуването на цветя и семена.
Подобно на много стъблови растения, Limnophila aromatica може лесно да се подрязва чрез скъсяване и пресаждане на краищата на леторастите. Операцията не трябва да се повтаря твърде често, като се има предвид относително бавния темп на растеж на вида. Покълването на семената в оранжерията позволява лесно размножаване на растението.
Няколко дни след засаждането, Limnophila Аromatica запазва червеникавокафявата си зеленина.. Само след няколко седмици растението развива фина зеленина, характерна за подводните култури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *